AnturaVet
Eläinlääkintää maalaismaisemissa

Johanna

Olen 16 vuotta koiriin liittyvää tutkimusta tehnyt, vuonna 2018 väitellyt maatalous- ja metsätieteiden tohtori sekä vuonna 2022 praktiikkaoikeudet saanut eläinlääketieteen lisensiaatti. Väitöskirjani aiheena oli koirien atopiaan ja allergioihin liittyvä geenitoiminta, ravinto ja ympäristötekijät. Eläinlääkärinä olen työskennellyt vuodet 2022-2023 Lohjan Omaeläinklinikalla, paitsi kesät kunnaneläinlääkärin sijaisena Uudellamaalla.


Otan vastaan potilaita omalla pienellä vastaanotolla Vihdin Nummelassa kolmena päivänä viikossa. Teen myös pienimuotoisesti tutkijatohtorin töitä Eläin­lää­ke­tie­teel­li­ses­sä tiedekunnassa ja luennoin sekä opetan koirien sekä kissojen ruokinnan ympärillä pyörivistä aiheista. 


Kotoa meiltä löytyy 10-vuotiaat herrasmiehet, staffi Riesa ja saksanpaimenkoira Toivo, sekä kolmevuotias staffipoika Kiusa. Kaksi kuusivuotiasta löytökissasisarusta, Ilo ja Harmi, sekä maatilakauppojen mukana porukkaan liittynyt noin 13-vuotias Mosse-kissa pitävät koiraporukan kovassa komennossa.
Kanoja tiluksilta löytyy 15 kappaletta, tipuja mukana pyörii vaihteleva määrä ja jär­jes­tyk­sen­val­vo­ji­na toimivat isäkukko Ryan sekä hänen kukkopoikansa Nugetti, Hiutale, Hippu, Hupu ja Tupu. Lisäksi päiviämme piristävät neljä teurasautolta pelastettua uuhta ja kaksi pässipoikaa. Kesäisin Saaren klinikan opetusemakot viettävät meillä lomiaan takapihaa tonkien ja mutakylvyistä nauttien.


Perheeseeni kuuluu kaksi tytärtä sekä aviomies Heikki. Jo edesmenneitä lemmikkejä ovat kissat Nipsu, Eetu ja Rosa, staffi Elvis, sekarotuinen Ronja-koira sekä sakemanniuros Sökö.