DSC04546%20(7)-me.JPG

Ra­vit­se­mus­neu­von­ta

Otan asiakkaita vastaan kotivastaanotolla Vihdin Nummelassa sekä Omaeläinklinikka Mevetissä Helsingissä ja Remediumissa Espoossa. Lisäksi työskentelen Yliopistollisella pieneläinsairaalla Koirien ja kissojen ruokintaklinikalla yhdessä Riitta Kempen (MMT, agronomi) kanssa kerran kuukaudessa. 


HUOM! KIIREIDEN VUOKSI TEEN TÄLLÄ HETKELLÄ RUO­KIN­TA­SUUN­NI­TEL­MIA VAIN SAIRAILLE SEKÄ YLIPAINOISILLE LEMMIKEILLE. TERVEIDEN ELÄINTEN JA PENTUJEN KOHDALLA KÄÄNNYTHÄN MUIDEN AMMATTILAISTEN PUOLEEN.


Teen jatkuvasti koirien ruokintaan ja ravitsemukseen liittyvää tutkimusta DOGRISK-tutkimusryhmässä. Pyrimme tutkimuksen avulla lisäämään tietoa terveellisestä tavasta ruokkia koiria. Tutkimusryhmässä selvitämme erilaisten ruokintatapojen vaikutuksia sekä epidemiologian keinoin että kliinisten ruokintatutkimusten avulla. Käytämme työssämme aina lemmikkikoiria, emme koskaan koe-eläimiä.


Ruo­kin­ta­suun­ni­tel­mien teossa hyödynnän omien tutkimustulosten ja tietokantojemme lisäksi Steve Brownin kehittämää ohjelmaa Animal Diet Formulator™. Tämä ohjelma mahdollistaa ruokavalion suunnittelun aivan aminohappo- ja rasvahappotasolle saakka. Lisäksi käytän apunani myös saksalaista ohjelmaa DietCheck, joka laskee laajasti eri kivennäisaine-, hivenaine- ja vitamiinimäärät.


Ruokintasuunnitelma lemmikille tehdään aina omistajan omien mieltymysten ja tarpeiden mukaan. Se voi koostua kuivamuonasta, raakaruoasta tai kypsennetyistä raaka-aineista, tai sisältää näiden yhdistelmiä.  Varaa aika, ja suunnitellaan yhdessä lemmikillesi terveellinen ja tasapainoinen ruokavalio!

DSC03211-me.JPG

Vas­taan­ot­to


Toukokuun lopusta alkaen puuhailen kliinisten eläin­lää­kä­rio­pin­to­jen parissa, enkä ota kesän aikana uusia asiakkaita.

16.8. eteenpäin voi taas kysellä syksyn vastaanottoaikoja.


Kotivastaanotto on toistaiseksi tauolla muuton vuoksi.


Tällä hetkellä tavoitat minut parhaiten sähköpostitse: johanna@anturaniemi.fi


***************************


Omaeläinklinikka Mevet

Osoite: Höyläämötie 5, Helsinki     


Ajan klinikalle voi varata ajanvarauksesta arkisin klo 8-20, puh. 09 565 5600.Omaeläinklinikka Remedium

Osoite: Friisiläntie 1, Espoo


Ajan klinikalle voi varata ajanvarauksesta arkisin klo 8-20, puh. 09 85676646.
Käyntiaika eläimelle, joka tarvitsee jonkin sairauden vuoksi erikoisruokavalion, on 30 min. Tällaisia sairauksia ovat esim. munuaisvika, virtsakivet/-kiteet, haimasairaudet, diabetes, maksasairaudet tai syöpä. Myös vanhan lemmikin ruokavalion suunnitteluun voi varata 30 min. vastaanottoajan, jolloin tehdään kyseiselle eläimelle sopiva senioritarpeita vastaava ja esim. mahdollisen nivelrikon huomioiva ruokavalio. 


Painonpudotusta tarvitsevalle eläimelle vastaanottoaika on 45 min. Ylipainoisella eläimellä painoa pudotetaan tasaisesti 1,5 % viikossa ja ruokavaliota säädetään sen mukaan, kunnes tavoite on saavutettu. Tämän jälkeen ruokavalio muokataan niin, että tavoitepaino säilyy jatkossakin.


Allergioista ja yliherkkyydestä kärsivälle eläimelle, joka oireilee iho- ja/tai suolisto-ongelmin, kannattaa varata tunnin vastaanottoaika, jolloin käydään koko sairaushistoria läpi. Olisi hyvä, että eläimelle on jo aiemmin tehty eliminaatiodieetti, jonka jälkeen voidaan aloittaa sopivan ruokavalion rakentamista. Lemmikille varataan kontrollikäynti 3 viikon päähän, jolloin katsotaan uuden ruokavalion sopivuutta ja tarvittaessa muokataan sitä. Iho- ja suolistovaivaisten lemmikkien kanssa voi monesti viedä aikaa, että sopiva ruokavalio löytyy.Ennen jokaista käyntiä tarvitsen eläimeltä ruokintapäiväkirjan, josta näen nykyisen tilanteen. Myös yhteenvedot eläin­lää­kä­ri­käyn­neis­tä  ja la­bo­ra­to­rio­tu­lok­sis­ta olisi hyvä lähettää minulle. Käynnillä käymme läpi tämän hetkistä ruokavaliota ja sen mahdollisia haasteita, sekä uuden ruokavalion tarpeita. Lisäksi eläimen kuntoluokka arvioidaan.


Yliopistollinen pieneläinsairaala

Osoite: Koetilantie 2, Helsinki

Eläinsairaalan Ruokintaklinikalla otamme vastaan asiakkaita yhdessä Riitta Kempen kanssa kerran kuukaudessa. Varattavissa on ainoastaan yhden tunnin aikoja sairaudesta riippumatta (260 €). Ajan klinikalle voi varata eläinsairaalan ajanvarauksesta arkisin klo 8.15-15.30, puh. 02-94157201.

DSC03215-me.JPG

Hinnasto

30 min

Sairas eläin

Vanha eläin

120 €

45 min

Painonpudotus

150 €

1 h

Iho- ja suolisto-ongelmat

170 €

Kontrollikäynti (esim. iho- ja suolisto-ongelmaiselle)

80 €

Ota yhteyttä

johanna@anturaniemi.fi