Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Ravitsemusneuvonta


 

 

Otan asiakkaita vastaan kotivastaanotolla Vihdin Nummelassa sekä Omaeläinklinikka Mevetissä Helsingissä, Remediumissa Espoossa ja Vetsetissä Kirkkonummella. Lisäksi työskentelen Yliopistollisella pieneläinsairaalla Koirien ja kissojen ruokintaklinikalla yhdessä Riitta Kempen (MMT, agronomi) kanssa kerran kuukaudessa. Ajanvarausohjeet löytyvät täältä.

Teen jatkuvasti koirien ruokintaan ja ravitsemukseen liittyvää tutkimusta DOGRISK-tutkimusryhmässä. Pyrimme tutkimuksen avulla lisäämään tietoa terveellisestä tavasta ruokkia koiria. Suurin osa koirilla tehdyistä ruokintatutkimuksista on keskittynyt kuivamuonalla tehtyihin tutkimuksiin, ja muuhun ruokintaan liittyvää tieteellistä tutkimusta tarvitaan kipeästi. DOGRISK-tutkimusryhmässä selvitämme erilaisten ruokintatapojen vaikutuksia sekä epidemiologian keinoin että kliinisten ruokintatutkimusten avulla. Käytämme työssämme aina lemmikkikoiria, emme koskaan koe-eläimiä.

 

Ruokintasuunnitelmien teossa hyödynnän omien tutkimustulosten ja tietokantojemme lisäksi Steve Brownin kehittämää ohjelmaa Animal Diet Formulator™. Steve Brown on tehnyt työtä tämän ohjelman parissa jo yli 20 vuotta ja sen kehitys jatkuu yhä tänä päivänäkin monen tahon yhteistyönä. Myös DOGRISK-tutkimusryhmä on mukana tässä kehitystyössä. Tämä ohjelma mahdollistaa ruokavalion suunnittelun aivan aminohappo- ja rasvahappotasolle saakka. Lisäksi käytän apunani myös saksalaista ohjelmaa DietCheck, joka laskee laajasti eri kivennäisaine-, hivenaine- ja vitamiinimäärät.

Ruokintasuunnitelma lemmikille tehdään aina omistajan omien mieltymysten ja tarpeiden mukaan, mutta neuvon myös mielelläni ruokavalion vaihdoksissa. Varaa aika, ja suunnitellaan yhdessä lemmikillesi terveellinen ja tasapainoinen ruokavalio!