AnturaVet
Eläinlääkintää maalaismaisemissa

Johanna

Olen 14 vuotta koiriin liittyvää tutkimusta tehnyt, vuonna 2018 väitellyt maatalous- ja metsätieteiden tohtori sekä vuonna 2022 praktiikkaoikeudet saanut eläinlääketieteen lisensiaatti. Väitöskirjani aiheena oli koirien atopiaan ja allergioihin liittyvä geenitoiminta, ravinto ja ympäristötekijät. Eläinlääkärinä olen työskennellyt keväästä 2022 saakka Lohjan Omaeläinklinikalla, paitsi kesät 2022 ja 2023 kunnaneläinlääkärinä Uudellamaalla.


Otan vastaan lemmikkejä omalla pienellä vastaanotolla Vihdin Nummelassa ja lisäksi työskentelen kahtena päivänä viikossa Lohjan Omaeläinklinikalla. Teen myös pienimuotoisesti tutkijatohtorin töitä Eläin­lää­ke­tie­teel­li­ses­sä tiedekunnassa ja luennoin sekä opetan koirien sekä kissojen ruokinnan ympärillä pyörivistä aiheista. 


Kotoa meiltä löytyy 9-vuotias staffiuros Riesa, viisi vuotta sitten meille muuttanut 9-vuotias saksanpaimenkoira Toivo sekä kaksivuotias staffipoika Kiusa. Kaksi viisivuotiasta löytökissasisarusta, Ilo ja Harmi, sekä maatilakauppojen mukana porukkaan liittynyt noin 12-vuotias Mosse-kissa pitävät koiraporukan kovassa komennossa.
Kanoja tiluksilta löytyy 12 kappaletta ja jär­jes­tyk­sen­val­vo­ji­na toimivat isäkukko Ryan sekä teinikukot Nugetti ja Hiutale. Juhannuksena syntyi kaksi uusinta tipua parven jatkoksi. Lisäksi päiviämme piristävät neljä teurasautolta pelastettua uuhta ja kaksi pässipoikaa. Kesän 2022 meillä kesälomastaan nauttivat myös Saaren klinikan opetusemakot Helen ja Laurie.


Perheeseeni kuuluu kaksi tytärtä sekä aviomies Heikki. Jo edesmenneitä lemmikkejä ovat kissat Nipsu, Eetu ja Rosa, staffi Elvis, sekarotuinen Ronja-koira sekä sakemanniuros Sökö.